torsdag, marts 27, 2008

Inget strik, i stedet har jeg været på hospital!/ No knitting, instead I have been hospitalized!

-Ikke én enkelt maske er der blevet strikket siden opdatering sidste lördag. Den samme eftermiddag begyndte jeg at föle en lille tandværk; "Nå, jeg tager nogle smertestillende piller og så tager jeg ud til vagttandlægen i morgen", tænkte jeg. Men, det viste sig ikke at være nogen almindelig tandværk, den blev værre og værre i löbet af aftenen og lidt efter midnat endte jeg på skadestuen og fik der morfinspröjter. Næste morgen, påskesöndag, kom jeg så ud til den der tandlæge. Det viste sig at det slet ikke var tandværk, men en infektion inde i kæbebenet. Han kunne ikke komme til for at åbne det, så der blev skrevet ud antibiotika og smertestillende piller. Nu må jeg tilföje at jeg er et meget behersket menneske, ifölge min mand mange gange alt for behersket for mit eget gode. Den aften var jeg dog ikke det mindste behersket da jeg kom, halvt gående, halvt hængende i min mands arme og grædende som et lille barn ind til skadestuen igen. Lignende smerter har jeg aldrig oplevet för i mit liv. Söndag aften, natten til mandag og hele mandagen var jeg så med 3-4 timers mellemrum på skadestuen for at få smertestillende spröjter, först Toradol i muskel men til sidst morfin direkte i en blodåre. Tirsdag morgen gav de op og indlagde mig, med intravenus antibiotika og morfin. Så havde de et möde, min egen tandlæge og lægerne på hospitalet. De bestemte at lade antibiotikaen virke en tid, men så i går, onsdag eftermiddag blev jeg så sendt fra hospitalet ned til min egen tandlæge for en inspektion. Det lykkedes ham så at komme ned i kæben, gennem en i forvejen rodfyldt tand. I det samme han borede igennem flöd der op noget lort og en helt igennem væmmelig lugt, men dermed lettede så også smerten med det samme. Så i går aftes fik jeg komme hjem, med en tand der står åben ind til benet, for at det kan blive ved med at renses ud, en stor stak antibiotika og smertestillende og ordrer om at tage det roligt indtil efter weekenden, hvor jeg så skal möde op hos en rodfyldnings/kæbe specialist, for den stakkels tand må jo laves om på og benet lukkes for. Jeg föler mig stadigvæk lidt svag og rystende på benene, men har ingen smerter længere og det er jeg altså utrolig glad for.

-Sorry, too tired to tell you the whole story also in english. The short version: Saturday afternoon I got an infection in the jaw bone, ended up lying in hospital with intravenus antibiotics and morphine until yesterday afternoon, where I was sent to my dentist who succeeded in drilling his way through a filled up root canal and down into the bone and relieve the pressure. So no knitting at all since saturday morning, and now I´m just sitting here (got home last night) and resting with a stack of antibiotic and pain killing pills, totally exhausted.

18 kommentarer:

Lene Sophie sagde ...

En infektion i kæben er ikke til at spøge med, jeg kan godt forstå at du har haft ondt. Håber du snart kommer til kræfter igen.
Mange varme tanker herfra.

Nurhanne sagde ...

Hej :-) Sikken en omgang - der er ikke noget at sige til du stadig føler dig lidt svag!

Mange ønsker om god bedring herfa.

Pia sagde ...

Ih du milde Frida, for en omgang du har været igennem!!

Jeg sender de bedste tanker og håber snart du er helt ovenpå igen :-))

Kh Pia C

Kari Wasli sagde ...

Kære Frida
Sikke nogle hårde dage du har haft, håber du får lavet tanden godt så der bliver lukket igen.
Hilsen Kari

Karina sagde ...

Fy for pokker da en omgang. Håber da at det efterhånden går i den rigtige retning. God bedring!!
Hilsner fra
Karina

Lea sagde ...

Stakkels dig, og alligevel har jeg set du har overskud til at komme med en positivt pust til andre.
God bedring.
Lea P.

Eva S sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Annette sagde ...

Kære Frida
Sikke dog en weekend - kæbesmerter/tandsmerter er bestemt ikke at spøge med. Håber på god bedring for dig.
kh
Annette

Eva S sagde ...

Och var kom det ifrån? Kan du vara snäll och plocka bort den tidigare kommentaren?
Hoppas att allt går bra och snabbt så att du känner dig piggare.
Eva i Lund

Unknown sagde ...

Åhhh herregud da stakels dig Frida ! Det gør så ondt så ondt. Jeg har været igennem en lignednde tur og vil hellere føde flere børn!
Godt du har en god mand omkring dig! Håber du får det lidt bedre og sender dig mange tanker.
Kh Siffe

JetteM sagde ...

Det var dog en forfærdelig omgang, du har været igennem. Stakkels, stakkels dig. Jeg føler med dig. Håber du snart får bugt med infektionen, så tanden kan blive lukket og du kan nyde livet igen.

kh Jette

Anonym sagde ...

Úff, skelfileg sjúkrasaga! Vona að þú sért á batavegi.
Kv. Sigurlaug.

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Uha for noget grimt noget. Hvor er det godt at der kom hul på det og at du forhåbentlig er ved at få det bedre.
God bedring og de varmeste tanker herfra.

Kh Karen S

Sonja sagde ...

Úffff....

En ömurlegt. Maðurinn minn fékk sýkingu í kjálkann, en það var ekki svo slæmt að hann færi á spítala. En það var nógu slæmt til þess að hann þjáðist í tvær vikur þar til hann var búinn á sýklalyfjunum og gat fengið rótarfyllinguna. Hann fekk vicodin en það náði ekki einu sinni að slá á verkinn. Þú átt samúð mína alla.

annestuds sagde ...

Jamen kæreste Frida
Pu-ha for en omgang. Stakkels dig. Godt at der nu er styr på det, så jeg kan kun ønske dig GOD BEDRING og håbe på, at du ikke skal have for mange smerter med at få tanden ordnet.
Mange kærlige hilsner, knus og tanker
Anne

Anonym sagde ...

I'm so sorry to hear that and I'm glad you are feeling better

IF Stjernen sagde ...

Din stakkels kvinde!
Godt at du har det bedre nu.
Sender en masse knus og kærlige tanker nordpå.

Knus Britta

Sascha sagde ...

Åh AV!!!! Er glad for at du klare den, for det lyder slet slet ikke rart det du har været igennem der.

Sender straks noget god karma afsted nordpå til dig :-)