mandag, september 01, 2008

Endelig! / Finally!


-SÅDAN så den ud sidst den blev vist frem. Og nu har jeg endelig taget mig sammen og fået den vasket og blokket og taget den i brug, havde den på i dag på vej til og fra arbejde.-It looked like THIS last I showed it to you. And now I´ve finally gotten around to wash and block it and I wore it today on my way to and from work.
-Jeg er godt tilfreds med den. Jeg har besluttet, efter konsultation med min designinteresserede datter, at undlade lukning, i hvert fald forelöbig. Det er også datteren der har taget billeder, kvaliteten kan diskuteres.


-I´m quite happy with it. I´ve decided, after consulting my designinterested daughter, to omit closure for the time-being at least. It is also the daughter who has taken the photos, the quality of which is disputable.


-Jeg har brugt DENNE opskrift med ændringer. Bl.a. skulle der bruges 19 nögler Noro Kureyon, jeg havde 11, så der blev suppleret med Lopi Light i nogle forskellige farver. Man skulle også strikke 4 baner, der så skulle sys sammen i siderne og midt bag. Det gad jeg ikke, så jeg har strikket i ét stykke op til ærmegab og så ryg og forstykker for sig derfra. Skulderfirkantene skulle strikkes separat og så sys til, jeg plukkede op masker og strikkede dem fast. Ærmerne skulle strikkes på tværs med det samme zik-zak mönster som kroppen, jeg plukkede op masker i ærmegabet og strikkede dem nedad. Så , ingen sömmer. Noro garnet; vidunderlige farver, men et mareridt at strikke af, meget ujævnt spundet og på pinde 5mm kan man altså mærke det når garnet går helt ned til sytrådstykkelse. Så, jeg synes slet ikke det er pengene værd.
-I used THIS pattern with changes. Pattern called for 19 balls of Noro Kureyon, I had 11, so I supplemented with some Lopi Light in various colours. The body was supposed to be knitted in 4 lengths and then sewn together at the sides and in the middle of the back. I knitted the body in one piece up to the armholes and then back and fronts separately. The shoulder squares should have been knitted separately and then sewn in, I picked up stitches and knitted them into the gap. The sleeves were to be knitted sideways in the same zik-zak pattern and then sewn in, I picked up stitches at the armholes and knitted them downwards. So, now seams. The Noro yarn; wonderful colours but a nightmare to knit with, very unevenly spun and on needles US8 it´s annoying when the yarn turns the thickness of sewing thread. So, I don´t think it´s worth the high price.

13 kommentarer:

damsgaarden sagde ...

Total super fed jakke. Sikke et arbejde, det har været tungt at sidde med til sidst, men umagen værd ;-))

Tineke sagde ...

Wauw! Hvor er den blevet superflot til dig, den har bestemt været arbejdet værd.

Dorthe sagde ...

Hej Frida
den er super flot og du ligner en million. jeg er enig i dig med garnet men farverne er fantastiske.

JetteM sagde ...

Jeg kender ikke garnet, men det lyder ikke rart at strikke af -og slet ikke til de penge. Men resultatet og farverne - det er da bare flot,flot. Den kommer du til at vække opsigt i.

Lea sagde ...

Gode løsninger du fundet på, resultatet er blevet flot.

Annelie sagde ...

Väldigt tjusig!

annestuds sagde ...

Kæreste Frida
Hvor er den bare blevet flot :-)
Jeg glæææder mig til også at strikke den.
Knus
Anne

Jette sagde ...

Hvor er den bare flot, sikke skønne farver og mega arbejde at lave den...

IF Stjernen sagde ...

Den er blevet flot og den klæder dig rigtig godt.

Jeg er vild med Noros farver, men synes heller ikke altid kvaliteten er noget at råbe hurra for. Silk Garden er dog bedre end Kureyon.

Harpa Jónsdóttir sagde ...

Glæsilegt!

Unknown sagde ...

Hvor er den blevet flot. Jeg har kigget på den opskrift mange gange, men har ikke set de muligheder, som du har. Jeg må overveje den igen.

LindaT, Kastrup sagde ...

Årh ja, hvor er den blevet lækker. Og tænk for bare 1 år siden lå den som garn i din kurv. Pragtfulde farver til den kommende kolde årstid.

Rebecca sagde ...

Vá! Fallegur jakki!