torsdag, oktober 25, 2012

FO nr 73/2012

- Så blev den færöske tröje helt færdig. Strikket helt efter opskriften, som kom HERFRA, og med det medfölgende garn. Garnet var lækkert, flotte farver og en hel masse lanolin i, men kradser som bare den. Efter alt arbejde med den islandske uld er jeg jo vant til lidt af hvert, men jeg har aldrig för brugt garn der kradser SÅ meget! Modellen skal helt sikkert strikkes igen, det er en nem og snedig måde at formgive en tröje, og det går hurtigt med store pinde. Jeg hare strikket på pinde 5mm og ikke 6mm som foreskrivet i opskriften, syntes det blev for löst. Alligevel har jeg, efter blokning af tröjen, fået den opgivne strikkefasthed. Det er jo nemt at blokke en ting der er strikket så löst som her, garnet har 250m/100g. Jeg vil dog ændre lidt på skulderfaconen næste gang, der er kun strikket 2 omgange lige op inden skulderindtagningerne, jeg vil nok lave lidt flere, f.eks. ca 6 omgange. Og så synes jeg nu störrelsen er lige til den små side. Dette skulle være M, men min datter der bruger en strl 38-40 kan kun liiiige passe den. Hendes lidt forpinte ansigtsudtryk skyldes at tröjen kradser helt vildt, og det er selvom hun er vant til at bruge islandsk uld direkte på huden.Til sidst skal det lige nævnes at det grå slap op, den skulle jo have været grå helt op til halsen, men der var altså ikke nok af den i kittet. Jeg skrev til butikken og fortalte det, sagde også at jeg ville redde det med én af de andre farver, fik straks svar fra hende hvor hun sagde at det da var synd, men at hun var sikker på jeg ville finde ud af noget. Hun tilböd altså ikke noget som helst, ikke at sende lidt mere garn og heller ikke noget andet. - And my faroese sweater is done. Knitted as per the pattern and with the accompanying yarn. The yarn has pretty colours and contains a lot of lanolin, but scratches like nothing I´ve ever experienced. I will use the pattern again with a few small changes. I think the sizing is a little small, but should be easy to enlarge. My daughter, who is most definitely a size small is modelling it here, and the pattern calls this a size medium.

10 kommentarer:

Eg sagde ...

Hvor er den bare flot... den klær hende rigtigt godt. Jeg tror at den kommer i produktion i DK, pga. at det er jo er modellen fra Forbrydelsen.

Gitte K sagde ...

Hvor er den skøn, mon det går hen og bliver den nye Sara Kund trøje, eller mon det bliver den blå udgave af den fra forbrydelsen 1

Lea sagde ...

Den ser sød men hvis den kradser såå føj.

Susan sagde ...

Den er få flot. Men Sirri-garn kradser helt forfærdeligt :-(
Ingen i min familie vil ha´ det på (heller ikke jeg) vil have det garn i nærheden af huden. Kan kun bruges til "overtøj".

christunte sagde ...

Den er sandelig flot! Det er såmænd helt rart at høre dig sige, at noget garn kradser. Der er bare noget, der er uimodtageligt overfor uldvaske-blødhed!
Sikke dog en mangel på service fra forretningen....
Mon ikke den også ville være flot i islandsk uld?

Helle sagde ...

den er rigtig flot ,men jeg er heller ikke til det garn --ville gerne strikke den i noget andet blødt og lækkert --flotte farver

Fuglemamma sagde ...

Kjempefin genser, og faktisk mye flottere i din utgave enn i originalbildene synes jeg. Men så trasig at garnet klør, og enda mer trasig med den dårlige servicen fra butikken, sånt ergrer meg alltid for det koster så lite å gi god service i forhold til den goodwill og ambassadørtjeneste man som regel får fra fornøyde kunder. Vel, nå har du oppskriften, så da kan du jo strikke en ny i garn som er mer hudvennlig, for jeg synes jo denne genseren må være flottest rett på kroppen uten masse tøy under.

Anonym sagde ...

man strikker med pind 6mm, fordi at sirri garn skal strikkes løst, så at det ikki kradser så meget. Det er nok også derfor at der ikke er nok garn, når du har strikket med pind 5mm:o)

Quiltefeen sagde ...

Flott genser i herlige farger. :) men så synd at garnet klør...
Ha en flott dag!
Kristin

TOVA sagde ...

Hej Frida, det er mig der har solgt strikkekittet til dig. Jeg synes din trøje er meget smuk, men da jeg ser den dårlige omtale min butik får for dårlig service, synes jeg at jeg må komme med en kommentar: Strikkekittet er til pind nr. 6, så når du forandrer den til pind nr.5, siger det sig selv, at du bruger mere garn, da den bliver strikket fastere.Jeg har læst din mail til mig angående for lidt garn, og jeg forstod den som at du ville have trøjen færdig her og nu, derfor ville du strikke den øverste del med en af de andre farver i trøjen, og som du stadigvæk havde nok tilbage af. Derfor kom jeg ikke med forslag om at sende mere garn.
Jeg forstår ikke hvorfor du giver mig "damen" fra butikken så dårlig omtale.Jeg får tit tilbagemeldinger fra tilfredse kunder. Jeg gjorte, og gør mit bedste for at give en god bejening, sente strikkefasthed sent om aftenen til dig, så du kunne starte med strikketøjet, og du modtog ordren 2-3 dage efter bestilling.Det var oplyst på bestillingen at kittet blev strikket med Sirri garn.