tirsdag, marts 08, 2011

FO nr 17/2011

-Så blev min poncho helt færdig og er taget i brug. Jeg er super glad for den, den er blevet lige som jeg havde forestillet mig inden jeg gik igang. Den er strikket med entrådet islandsk uld, Einband,  holdt dobbelt, på pinde 4mm. Dog er det brune i kanten Supersoft, også med dobbelt garn. Der er ingen opskrift. Jeg havde kig på Lotte Wackerhagens model, SuperCarlasPoncho, som hun har lavet for Karen Noe. Jeg brugte Lottes tegning ang firkanternes placering, men så er der ikke flere ligheder faktisk. Lotte startede med trekanter i den ene side og strikkede så sine firkanter efter entrelac metoden, jeg startede et sted i midten og strikkede udad. Hendes firkanter er strikket i glatstrik med hulmönster, jeg har strikket i retstrik. Hendes poncho er lavet i en farvestilling, jeg har brugt et væld af forskellige farver. Hendes poncho har en lige afslutning forneden midt bag, min har en spids ligesom et sjal. Hun strikkede yderborten i et stykke hele vejen rundt, jeg strikkede först en bred bort forneden og så smalle forkanter og sidst en stor krave. Men, om det kan kaldes mit design, eller Lottes med modifikationer, det tager jeg ikke stilling til. Og ja, lukketöj, jeg havde köbt nogle fine hægter og syet dem på, men det blev ikke lige som jeg ville så de blev taget af igen. Jeg tror jeg kommer til at bruge en broche eller sjalsnål.

-And my poncho is all done and taken into use. I´m really happy with it, it came out just as I imagined before I started. It´s knitted with one-ply icelandic wool held double, although the edgings are SuperSoft, also held double, needles US6. There´s no pattern as such. I used the schematics for a design made by Lotte Wackerhagen for Karen Noe, but that´s where the similarities end. Lotte started with triangles in one side and then knitted her squares the entrelac way, I started in the middle and knitted outwards. Her squares are knitted in stockinette with lace patterning, mine are garter stitch. Her´s is done in one colour throughout, mine has a whole lot of colours. Her poncho has a straight lower edge in the back, mine has a point like a shawl. She knitted her edging in one piece all the way around, I knitted first a wide lower border, then narrow front edgings and ended with a big collar. But, if it´s my design or Lotte´s with modifications, it really doesn´t matter to me and I don´t take a stand there. I had bought some hooks for closure, but it didn´t really behave as I wanted so I took them off again. I´ll probably use a broche or a shawl pin.


16 kommentarer:

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Den er bare rigtig flot til dig...kan godt forstå du er glad for den.;)

Angelikas quilts and knits sagde ...

sikke et arbejde - og den klaeder dig rigtig godt :-)
og jeg synes med alle de aendringer er det dit eget design !
kh
Angelika :-)

Madam Munch sagde ...

den er flot til dig og sikke farver!

Irene sagde ...

Fantastisk flot poncho i nogle skønne glade farver:-)

Inge sagde ...

Kære Frida

Den er blevet rigtig flot.

Jeg beundrer den måde du får ideer på. Du er en stadig inspiration for mig.

Knus
Inge

Lene Sophie sagde ...

Hvor klæder i hinanden godt, den er bare blevet fantastisk.

Karin Grøn sagde ...

Flot flot flot flot og sikke dejlige farver. jeg ved heller ikke hvis design der er hvis, men pyt da med det. Du har en dejlige varm og smuk poncho og det er jo det vigtigste.Jeg forstår ikke helt tankegangen i, at man som strikdesigner opfatter alt hvad andre bliver inspireret af som tyveri. Jeg synes man skulle blive glad og beæret over at nogen kan blive inspireret af ens design og det måske kan blive forvekslet og andre så køber det rigtige design. Jeg er bange for at det handler om noget så usselt som penge og brug for at promovere sig selv og det synes jeg er kedeligt. Hvis man ser på de forskellige designere kan man se at de også bliver inspirerede af tidens trend- stjæler de så også designs- nej men sådan fungerer kreative mennesker og det har ikke noget med tyveri at gøre.

Annette sagde ...

Kære Frida
Du har fået designet din egen helt unikke poncho -
mht lukketøj - et forsigtigt "pip" om en lille måsk kun 10cm lynlås, øverst???
kh
Annette

Emmy sagde ...

Hvor er der en flot poncho og sikke skønne farver. Den klæder dig rigtig godt;)

Anonym sagde ...

Den er da blevet rigtig flot!!! Kan godt se inspirationen, men den er samtidig helt og aldeles din egen!

Lea sagde ...

Dejlige farver du har brugt og flot er den blevet.

Lin sagde ...

Det er da helt klart dit eget design, saa den skal doebes. Jeg foreslaar "Fridaponcho". Resultatet er hammerflot og farvevalget helt i top.

Strikkefuglen sagde ...

Kom lige forbi din blog og jeg glæder mig til at følge med. Hvor er din poncho flot, dejlige farver.

Harpa Jónsdóttir sagde ...

Glæsilegt!

Helle : sagde ...

Flot poncho dejlige farvestrålende her til foråret.

PiaT sagde ...

Hold da op, Frida... Hvor ER den FLOT...

Tillykke med den - dette er også et af de strikketøj, hvor jeg da jeg så de første billeder, tænkte: "HMMMM...", men må overgive mig... det er noget af det flotteste, jeg har set længe :-))))

Knus fra Malmö,
Pia :-)