mandag, juni 22, 2015

FO nr 17/2015

For noget tid siden arvede jeg en stoooor kasse med islandsk uld fra en venindes afdöde gamle mor. Det meste var pladegarn, i pladerne. Men, der var også en del vundet op i nögler med to tråde, og det kan jeg jo bruge når nu jeg mest strikker med to tråde, selvom jeg altid strikker direkte op af pladerne. Men, så var der også en stor posefuld hvor der var vundet op i nögler med tre tråde. For mange år siden strikkede man altid islænder sweaterne med tre tråde, på pind 6mm, nu strikker vi med to tråde på pind 5,5mm. Så de gamle tröjer må have kunnet stå selv! Men bruges skal det jo selvom det er så tykt. Så nu har jeg strikket en sweater af det tretrådede, på pind 8mm, strl er ca en herre s/m og jeg har tænkt at give den som julegave til en af sönnerne. Der er mere af det samme, i andre farver, så måske flere får en tyk sweater til jul.

2 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

De har været gode og tætte, de gamle islændere ;-) Skønt at få sådan en pose garn og du kan om nogen få det omsat til dejlige strikprodukter :-)
Tænk, hvad der er opnået på de sidste 100 år - det er ikke til at forstå, at det ikke er længere siden, at man mente at kvinder ikke havde forstand til at stemme!

christunte sagde ...

Den ser nu dejlig ud, den sweater. Godt, at du kunne bruge garnet til noget fint!