onsdag, april 14, 2010

Nyt vulkanudbrud / New volcano eruption

-I nat begyndte et nyt vulkanudbrud oppe i höjlandet, omkring 10-20 gange större end det der for et par dage siden blev erklæret for at være ved at være slut. Nyheder er endnu ikke meget detaljerede, men vi ved dog helt sikkert at der fölger vandflod, smeltet sne og is, både til nord og syd, og veje, broer og landsteder er i stor fare for ödelæggelse.

-Tonight a new volcano eruption began up in the highlands, about 10-20 times bigger than the one that a couple of days ago was declared almost finished. The news are not as yet very detailed, but we do know that there is flooding, of melted snow and ice, both to the north and the south and roads, bridges and farms are in great danger of destruction.

9 kommentarer:

Helle Koed sagde ...

Island er et fantastisk land – på godt og ondt! Krydser fingre for at det ikke udvikler sig!
Er I nogen af de evakuerede?

Unknown sagde ...

Uh' jeg har fulgt med i udbruddet, dete r både facinerende og frygteligt på en og samme tid. Jeg håber ikke at de kommer til at koste alt for meget for jer. Islændinge har jo rigeligt at slås med i øjeblikket.

Eva S sagde ...

Hoppas att det inte blir alltför illa.

Helle : sagde ...

Vi krydser finger for jer !

Anonym sagde ...

Har lige set tv-avis klokken 21.00, det ser noget voldsomt ud!! jeg håber da ikke det bliver for slemt.

Tina sagde ...

Brrr respekt for naturens kræfter!!! Har fulgt det på TV.

Mette G. sagde ...

Følger jer både på internet og tv. Det er lidt svært at forstå de dersens fantastiske naturkræfter!

Hannekludekone sagde ...

Uha, Frida, det er ikke sjovt! Og nu får vi også en hilsen fra Island. Jeg skal heldigvis ikke ud at flyve, men følger med i medierne. De har lukket for al flytrafik i næsten hele Europa pga den aske, der kommer i en stor sky. Og vores Dronnings 70 års fødselsdagsfest i morgen, som også fejres i aften, er også berørt, idet mange af hendes gæster ikke kan komme frem med fly, men nogle af dem kommer med toget!

Sylvia sagde ...

Kjære Frida
Jeg tenker på dere på Island hver dag. Jeg håper det slutter snart.
Min mann, som er Taxa-kjører, kjørte noen Islendere i går, som flyttet hit med hele familien, sålenge det stod på.....barna skulle få lov til å gå på skolen her sålenge de bodde her.
Og hadde dere ikke nok med den økonomiske krisen???
Klem