onsdag, juni 03, 2009

Projekt Bedre helbred / Project Better health-Erfaring viser at store omvæltninger i livsstilen ikke virker hos mig, jeg giver op inden længe og pludselig er jeg tilbage hvor jeg var. Så nu pröver jeg noget andet. Jeg tager én lille ting ad gangen og tager god tid til at vænne mig til nyt inden jeg tager det næste skridt. Jeg drikker forfærdelig meget kunstig södet sodavand, og det er slet ikke godt for mig. Og nu skal det være slut! Fra i dag holder jeg op med den cola. Jeg ved der bliver tilbagefald, men så er det vel om at komme op på hesten igen. Når det så er blevet en vane, og jeg er helt forberedt på det kan tage måneder inden det er helt naturligt, så overvejer jeg det næste skridt på vejen til bedre helbred. Desuden har vi jo fået sommer nu, så det ville vel ikke være helt af vejen hvis jeg også kom igang med mine gåture igen. Men, hovedsagen bliver i förste omgang det med colaen. Önsk mig held og lykke, det behöver jeg.

-I know from experience that big changes in lifestyle don´t work for me, I give up before long and suddenly I´m back to where I was before. So now I´ll try another approach. I´ll take one little thing at a time and take good time to get used to the change before I take the next step. I drink a lot of artificially sweetened soda, and it´s not good for me. But no more! As of today I won´t drink anymore cola. I know I´m going to slip, but then I´ll just have to get back on the horse. When that´s become a habit, and I´m prepared for it taking months, then I´ll contemplate the next step on the road to better health. Besides, we now have summer, so maybe I can start my walks again. But, the main thing to start with is the cola. Wish me luck, I´ll need it.

16 kommentarer:

Helle sagde ...

Åhh frida det er nemlig rigtigt --Ud med alt det kunstige sukker,det er direkte gift i kroppen.
Jeg håber du kan holde dig fra det og hvis du vil ha en sødet drik ---Så ta lige en helt almindelig sødet . Den er nemlig ikke nær så dårlig for helbredet.
Stort knus og held og lykke

Taxastrikkeren sagde ...

Vand er da noget af det bedste du kan byde din krop. Uden kunstige finurligheder og UDEN sukker. Det kan du da sagtens klare.

kludemutter sagde ...

Du kan godt ;)
Lyder som en rigtig fornuftig beslutning.
Jeg drikker heldigvis næsten aldrig sodavand.
Yt.
Måske vi skulle tage hinanden i hånden og gå sammen ;O

Tina sagde ...

Jeg har lige været til foredrag med sundhedsguruen Chris MacDonald. Og han siger det samme... hvis du vender det hele på hovedet på EN gang... ender det med høj sansynlighed ikke godt.
Små ændringer af gangen og hold godt fast i dem :) Og ros dig selv for HVER gang du lader det stå, selvom du får lyst :) Knus... du ka godt!!

Irene sagde ...

Jeg tror, det er den helt rigtige måde, at gøre det på - én ting ad gangen. Held og lykke med det!

Britta sagde ...

Det lyder som en rigtig god ide!
Jeg droppede mine Pepsi Max sidste år men desvære er det ikke lykkedes mig helt at droppe sodavand. Egentlig underligt, for jeg kan jo godt lide vand...
Og det er jo ikke andet en et spørgsmål om vaner.
Lige nu skal jeg dog koncentrere mig om at tabe 15 kg, så må vandet vente lidt.

Annelie sagde ...

Väldigt bra idé! Små steg med förändringarna. Det ska jag också tänka på. Lycka till!

Strikkeheksen sagde ...

Held og lykke :-) Din krop bliver rigtig glad for det med tiden, selvom den nok vil protestere til at begynde med!

Et skridt ad gangen, er vejen til forandring :-)

Helle : sagde ...

Selvfølgelig kan du det !!!! og trænger du til at høre det igen, så bare sig til.

Lea Poulsen sagde ...

Held og lykke med det Frida, det skal nok lykkes for dig.

Annette sagde ...

Fornuften kan sagtens finde ud af hvad der skal gøres, men så sker der et og andet, som gør, at man ikke kan fuldføre... Psyken skal også være med i livsstilsændringen, og det er faktisk noget af en proces, som ikke er så let, som det lyder. Så jeg synes du har godt fat i den lange ende med at tage de små skridt først, som er med til at danne helheden omkr. dit Projekt Bedre Helbred...
Godt initiativ....
kh
Annette

Anonym sagde ...

SÆL Fríða.
ÉG er nákvæmlega í sama dæmi. ÉG var farin að finna að ég hafði ekki gott af kók, sérstaklega fann ég þegar ég vaknaði þá leið mér ömurlega í öllum kroppnum. Nú hef ég ekki drukkið kók í ca mánuð. En.. fékk mér litla dós af kók í gær og í morgun þegar ég vaknaði var ég ómöguleg! Þannig að núna reyni ég þetta ekki meira! Go go girl. þetta verður allt annað þegar maður er hættur. Vatnið er bara best!!!
Prjóna kveðja
Berglind haf

Anonym sagde ...

Hej Frida...held og lykke med dit "projekt"

Send mig din mail, så sender jeg retur et billede af min skraldespand...
min mail :
annejaegerslund(snabela)mail.dk

LenaL sagde ...

Lycka till! Hoppas du snabbt vänjer dej av med cola-eländet.

Ha det så jättegott!

Lavendel sagde ...

Go for it! Tak for din søde hilsen - jeg vil osse kigge ind her hos dig!!

Karin Hørkilde sagde ...

Jeg krydser fingre for dig og ønsker alt godt fremover;-)) Det skal nok gå - jeg tror sandelig også på små skridt ad gangen. Det der med sådan lige at vende det hele på hovedet - det holder simpelthen bare ikke i længden. Jeg har kogt saft af en masse solbær, jeg havde liggende i fryseren - det smager hamrende godt, og så er det smækfyldt med c-vitaminer. Det er simpelthen bare lækkert sammenlignet med sodavand!
Knus Karin