mandag, januar 09, 2006

Efterjule stemmning.

Ja så er juletiden overstået. I weekenden har jeg ryddet bort juletræ og pynt og fået gjort lidt rent. Sådan såg vores juletræ ud juleaften, inden pakkerne blev åbnet.

Sikke mange pakker! Jeg blev nærmest sjokeret da jeg så den mængde af gaver.

Det samme hjörne af huset i går, juletræet er væk. Lillemanden sidder ved computeren og spiller "World of Warcraft" med sine kammerater. D.v.s. kammeraterne sidder hver i sit hjem, de spiller over internettet, og somme tider spiller de også med nogle drenge rundt om i verden, en i USA, en i Australia og mest med en i England. Så man kan sige at börnenes leg er blevet internationel!

Stuen ser lidt tom ud efter at alt pyntet er fjernet, men da gælder det at være dygtig at bruge levende lys for at göre det hyggeligt. Jeg må dog indrömme at på samme tid som det virker lidt tomt så virker det da også lidt rent efter at have haft så mange småting over alt i nogle uger.

I kökkenet står der en glaskrukke med lysekæde i på hylden, og på spisebordet står min nu uundværlige bærbare computer, jeg bruger den meeeget.

Nu vi har startet rundtur i huset kan jeg lige så godt vise jer det hele, altså i stueetagen, vi går ikke ovenpå til soveværelserne denne gang. Her ser vi fra kökkenet ud til tv-stuen.

Og her et nærmere billede af boghylderne i tv-stuen.

Her tv-stuen. Jeg har ikke helt kunnet fjerne alle de fine ting fra julen. Derfor har jeg lavet et "englevindue". Har bundet sammen nogle grener fra træene udenfor og på dem har jeg så hængt op en masse små engle og så står der også nogle i vinduet.

Svigersönnen, ældste datterens mand, sidder her i teenagedatterens værelse og arbejder med hendes computer. Han har fået foræret noget sted en gammel en, så har han samlet deler fra min gamle, sin mors gamle og sin egen gamle og fået bygget op en fin computer til pigen. Hun kan spille musik, se film, surfe internettet og chatte på MSN. Og hun er overlykkelig! I öjeblikket var hun selv i bad, så hun kom ikke med på billedet, jeg gad ikke vente de 2-3 timer det tager for hende at bade sig. Derfor heller inget billede af badeværelset!

Her en idé vi "stjal" fra en af mine veninder. Vi fandt en gammel trappe og bruger den som hylde til diverse småting. Det virker fint, og det er sjovt at mange der kommer herind for förste gang begynder spekulere på hvorhen den trappen ligger!

Den opmærksomme kan måske se at der sidder en strikket dukke i trappen, den lavede jeg for mange år siden og den er efterhånden ved at være lidt slidt og træt, men de börn der kommer på besög ser ud til at kunne lide den.

Jeg synes altid det bliver så mörkt da man fjerner julelysene, derfor er jeg begyndt at have dem oppe lidt længere, somme tider helt frem til marts-måned. Men i stedet for at de hænger i vinduer og på juletræ, så putter jeg lysekæderne i klare glaskrukker eller blomstervaser og lader dem stå på hylder og bord.


I mit englevindue står også min lysengel, med glasfiberlys i vingerne, der hele tiden skifter farve. Den er simpelthen for smuk til at jeg kan pakke den væk lige med det samme.

I tv-stuen, på det gamle træ-strygebord som min far snedkede en gang for længe, længe siden, står der også en krukke med röde lys i. Varmt og hyggeligt da man kommer ned om morgenen i totalt mörke.

Lyskæderne udenpå huset får også hænge oppe nogle uger endnu, det er så mörkt og da er det så hyggeligt med lidt ekstra lys. Kommunen er også begyndt at lade alle offentlige udendörs lys hænge oppe til ind i marts-måned. Så bliver mörket ikke lige så svært som det ellers kan være.

4 kommentarer:

Chris sagde ...

Kære Frida!
Tak for rundturen i dit smukke hjem!
Hvor er det dog hyggeligt!
Kram fra Christa

zeusstrik sagde ...

tak for the guided tour, jeg kan se du har en rigtig fortælle stol i stuen til børnebørnene. Og en retroradio. Jeg er lidt misundelig:O) også på din trappeide, den er supersjov.

kh hanne s

Elisabeth sagde ...

Hej Frida
Hvor skægt at din søn spiller World of Warcraft! Det gør jeg og min forlovede og mange af vores venner også :) Hvilken server spiller han på? Den vi spiller på hedder "Argent Dawn" og er en rollespils-server (hvis det ikke giver mening, så ved han nok hvad jeg snakker om ;))
mange hilsner
Elisabeth

Pia sagde ...

Kære Frida,
Tak for turen rundt i dit hjem.. hvor er det sjovt at se, hvordan du bor og der er jo en del inspiration at hente... lyskæderne i krukkerne har jeg set før, men egentlig glemt og din snyde-trappe, hvor er det en sjov idé.
KH
PiaT-Køge - hvor vi også lader lysene i vores træ udenfor døren sidde til jævndøgn i marts måned.