onsdag, juni 27, 2007

Noget færdigt! / Something finished!


-Jeg er jo med i Webstrik Knitalongen, hvor vi hver måned får til opgave at strikke af forudbestemt garntype. Denne måned skulle vi strikke af noget ualmindeligt/underligt/anderledes garn. Jeg havde dette i mine gemmer.


-I´m a member of Webstrik´s Knitalong, where we each month get an assignment for a specific type of yarn. This month we were supposed to knit with some unusual/strange/different yarn. I had this in my stash.

-Garnet er egentlig ikke noget garn, det er uspundet, det er kun uldtotter der er trukket ud og så oversyet med maskinsöm i mörk brun og derefter zig-zagget med guldtråd. Det er rigtig tykt, beregnet til pinde 12mm. Oprindelig havde jeg tænkt lave en jakke til mig selv af det, men indså at det nok blev for tykt. Så spurgte jeg nogle gange på webstrik om nogen havde idéer til det, der blev forestlået et sjal, men der var for meget garn til et sjal, og ikke nok til to.

-The yarn is actually not a yarn, it´s unspun, it´s just wool drawn out and oversewn by machine with a dark brown thread and then zig-zagged with a gold thread. It´s really thick, intended for needles US16. Originally I had intended it for a jacket for myself, but then realized that it would be too thick. So I asked on webstrik for ideas, some suggested a shawl, but there was too much yarn for one shawl and not enough for two.

-Som om disse problemer ikke var nok; jeg havde 13 nögler, een af dem var en helt anden farve, dvs pink i stedet for orange, og de andre havde 3 forskellige farvenumre. Så hvad gör man? Jeg fandt i hvert fald frem de störste pinde jeg kunne finde i mine gemmer, 15mm!!, slog op 70m og strikkede derudaf i retstrik. Efter jeg var færdig var der kun 2meter garn tilbage, og til sidst hæklede jeg en kant i Lopi Light i en passende orange farve. Og nu har jeg et börnevognstæppe til gavekassen, synes selv det bare blev rigtig fint. Det er blödt, tykt og varmt, lige hvad en lille islandsk baby behöver til sin börnevogn.

-Like these problems weren´t enough; I had 13 balls, one of them was a totally different colour, i.e. pink rather than orange, and the others had 3 different colour numbers. So what do you do? I dug out the biggest needles in my possession, US17!!, cast on 70st and started knitting in garter stitch. After I finished I had only about 6feet of yarn left, and lastly I crocheted an edging with Lopi Light in a matching orange colour. And now I have a baby-pram blanket for the gift box, I think it came out quite nice. It´s soft, thick and warm, just what an icelandic baby needs for it´s pram.

-Bedst af alt er at tæppet vejer 690gram, så total forbruget er röget op på 5.043gram fra start af Brugditlager-alongen. Og jeg har såmænd én ting til færdig, men den får I se senere.

-Best of all, the blanket weighs 690grams, so total usage is up to 5.043grams from start of Useyourstash-along. And I even have one more finished item, but you will get to see that one later.

7 kommentarer:

Enaj sagde ...

det er vel nok et lækkert tæppe. Tykt og dejligt varmt. det er en heldig baby der modtager det.
kh Jane

Dorthe sagde ...

Hej Frida
det er blevet meget fint dit tæppe, og en glad baby skal nok få glæde af det.
En god måde at få brugt garnet på.

Nina sagde ...

Hej Frida

Det var da en god ide at bruge garnet til er tæppe og hvor er det blevet flot. Heldig baby der skal have det.

Mange hilsner fra
Nina

Anni sagde ...

Lækkert tæppe i flotte farver. Det var en rigtig kreativ måde at bruge det lidt underlige garn på.

Mange hilsner
Anni

Sylvia sagde ...

Så spennende, Frida! jeg synes det ble riktig så bra!

Solveig sagde ...

Nydelig teppe, ja! Ble litt nysgjerrig siden jeg så lenke til din side via din kommentar på Sylvias blog at du var fra Island. Om en drøy måned skal jeg på ferie til Island. Hvis du har tips til en garnbutikk som jeg bør besøke, så er jeg glad for det. Vi satser på å kjøre rundt hele øya på ei uke. Da tenker jeg jo særlig på garn som er typisk å få tak i på Island.

Solveig, Norge

Sonja sagde ...

Eitt orð - geggjað!

Geggjað garn og flott teppi.